Dachia ostvarila novi prodajni rekord u BiH

Bez autora
May 08 2011

Nakon prodajnog rekorda iz marta 2011. godine, Dacia je i u aprilu 2011. godine zabilježila novi prodajni rekord na tržištu Bosne i Hercegovine. Domaćim kupcima je isporučeno ukupno 104 automobila i to 92 putnička i 12 privrednih, što je novi prodajni rekord od kada je ovaj brend prisutan na bh. automobilskom tržištu. Pored tradicionalno dobre prodaje modela Sandero, koji je u aprilu pronašao 69 novih vlasnika, posebno vrijedi istaći prodajni rezultat SUV modela Duster, za koji se u proteklom mjesecu odlučilo čak 20 kupaca. Duster je za vrlo kratko vrijeme postao najprodavaniji SUV model u Bosni i Hercegovini, te je od početka ove godine isporučeno ukupno 62 primjerka, odnosno ukupno 70 primjeraka od početka komercijalizacije krajem prošle godine.

Dachia ostvarila novi prodajni rekord u BiHNakon prodajnog rekorda iz marta 2011. godine, Dacia je i u aprilu 2011. godine zabilježila novi prodajni rekord na tržištu Bosne i Hercegovine.

Domaćim kupcima je isporučeno ukupno 104 automobila i to 92 putnička i 12 privrednih, što je novi prodajni rekord od kada je ovaj brend prisutan na bh. automobilskom tržištu.

Pored tradicionalno dobre prodaje modela Sandero, koji je u aprilu pronašao 69 novih vlasnika, posebno vrijedi istaći prodajni rezultat SUV modela Duster, za koji se u proteklom mjesecu odlučilo čak 20 kupaca. Duster je za vrlo kratko vrijeme postao najprodavaniji SUV model u Bosni i Hercegovini, te je od početka ove godine isporučeno ukupno 62 primjerka, odnosno ukupno 70 primjeraka od početka komercijalizacije krajem prošle godine. Izuzetnu popularnost prvog Dacijinog SUV modela opravdava i zaslužena titula „TERENAC / SUV 2011. GODINE U BIH“, u izboru udruženja automobilskih novinara u BiH.

Vrijedi spomenuti i veliki uspjeh komercijalnog modela Logan Van. U aprilu je prodano 12 primjeraka, što potvrđuje rastuću popularnost Dacia vozila i u komercijalnom sektoru.

U prva četiri mjeseca 2011. godine, Dacia je u BIH isporučila ukupno 327 automobila, što predstavlja povećanje od čak 137 posto u odnosu na isto razdoblje u 2010. godini. U ukupnom broju prodatih vozila u protekla četiri mjeseca, gradski Sandero učestvuje sa čak 244 primjerka, što još jednom potvrđuje njegovu ulogu napopularnije Dacije na našem tržištu.

Zbog odličnog omjera uloženo-dobiveno, ne treba sumnjati u nastavak odličnih prodajnih rezultata Dacia vozila u ovoj godini. Osim toga, u skladu sa novim korporativnim sloganom „Dacia. Pouzdana, bez obzira na sve“, domaći kupci uživaju i u besplatnoj produženoj garanciji u trajanju od 5 godina ili 150.000 pređenih kilometara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik